Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، در یک روز سرد زمستان از خیابانی عبور میکنی، چیزی که شاید در ذهنت به آن فکر کنی یک لیوان نوشیدنی گرم است در همان لحظه جمعی را می بینی که با گرمای وجودشان از مردم پذیرایی می کنند.

جلوتر که می روی، میزی با نام "سه شنبه‌های مهدوی" به چشم می خورد که پذیرایی‌ ها روی آن قرار گرفته است و شخصی با مهربانی به شما چای تعارف می کند و می گوید این نذری سلامتی امام زمان (عج) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه شنبه‌ های مهدوی نتیجه کار جمعی از منتظران است که هر هفته در روز‌های سه شنبه به نیت نذر سلامتی امام زمان (عج) و برای زنده نگه داشتن یاد آن حضرت در بین قشر‌های مختلف جامعه نذری تقسیم می شود.

این حرکت عظیم فرهنگی با شعار "هر کسی به هر میزان که می‌تواند برای سلامتی امام زمان (عج) خدمت کند" علاوه بر دانشگاه‌ها در بسیاری دیگر از مناطق و سطح شهر در قالب خدمت رسانی با نیت مهدوی در حال اجرا است که ساده‌ترین و ابتدایی‌ ترین این خدمات می تواند پذیرایی از مردم باشد.

البته این موضوع به پذیرایی منحصر نمی شود بلکه می توان گفت هر کس با هر توانی می تواند خدمتی ارائه دهد ؛ از جمله ویزیت رایگان پزشکان، اهدای شاخه گل و همینطور ارائه خدمات رایگان حمل و نقل شهری و …

قرار هفتگی سه شنبه‌ های مهدوی در دانشگاه اراک از آبان سال ۹۶ شروع شده که با استقبال دانشجویان و اساتید ادامه پیدا کرده است و وقتی سه شنبه‌ها در دانشگاه قدم می گذاری، شوق انتظار را در بین دانشجویان و اساتید و کارکنان دانشگاه می بینی؛

هیاهویی در بین دانشجویان برپاست و هرکسی را که در دانشگاه باشد به سمت مسجد و ایستگاه نذری سه شنبه‌های مهدوی می کشاند.

حال و هوای مهدویت را از شنیدن صحبت‌های دانشجویانی که جلوی مسجد در صف سه شنبه‌ های مهدوی قرار گرفته اند درک می کنی.

در بین اعضای دانشگاه که قرار می گیری فرق نمی کند دانشجو باشند یا استاد فقط صحبت از سه شنبه ها است که لبخند رضایت از این فعالیت در چهره هایشان پیداست.

یکی از دانشجو‌ها در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، می گوید:  روز‌های سه شنبه فقط یک کلاس صبح دارد، اما برای گرفتن نذری سه شنبه‌های مهدوی و حس و حال خوبی که در این فضای مهدوی پیدا کرده است در دانشگاه می‌ماند و بعد از گرفتن نذری و خواندن نماز جماعت از دانشگاه می رود.

فعالیت سه شنبه‌های مهدوی با عنایت امام مهدی (عج)

حامد هم  دانشجوی دانشگاه اراک و در حال تقسیم نذری در بین دانشجویان است ،  او هر هفته در روز سه شنبه اولین نفر برای انجام تدارکات نذری در جلوی مسجد حاضر می شود.

وقتی از او می خواهی  نظرش را درباره روز‌های سه شنبه در دانشگاه  بگوید، با لبخند معناداری می گوید: روز‌های سه شنبه در ذهن همه‌ دانشجویان به سه شنبه‌های مهدوی نقش بسته شده است.

حامد با اشاره به  عشق و علاقه به امام زمان (عج) می‌گوید: هرکسی با انجام یک فعالیت معنوی ارادت خود را به امام زمانش نشان می دهد و برای ما دانشجو‌ها هم با عنایت امام عصر (عج) فرصتی فراهم شده است که سه شنبه‌ها با یاد امام زمانمان از خواب بیدار شویم و در این روز بیشتر از روز‌های دیگر رفتار مهدوی داشته باشیم و تا شب که به خوابگاه می رویم اعمال ما به گونه‌ای باشد که امام زمان (عج) از ما راضی و خشنود باشد.

 قرار هفتگی سه شنبه‌های مهدوی دانشگاه اراک، در دو واحد سردشت و مرکزی به سرپرستی زهرا ملک حسینی،  برگزار می‌شود او در حالی که مشغول بسته بندی ظرف‌های نذری است سخن را آغاز می کند.

به شوق آمدنش، به شوق لبخندش

 مسئول برگزاری طرح سه شنبه‌های مهدوی دانشگاه اراک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با بیان اینکه دانشگاه اراک با گرفتن ایده از دیگر دانشگاه‌ها از تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۶ فعالیت سه شنبه‌های مهدوی را آغاز کرده است گفت: قرار عاشقی سه شنبه‌های مهدوی هر هفته قبل از اذان ظهر است  و دوستانی که علاقمند به خدمت در این فعالیت هستند ساعت‌ها قبل در مسجد حضور پیدا می‌کنند و تدارکات پذیرایی را فراهم می‌سازند.

ملک حسینی ادامه داد: برخی از دوستان در ابتدا این طرح را جدی نمی‌گرفتند، اما با گذشت زمان با استقبال دانشجویان مواجه شدیم که برای ما انگیزه بخش بود و ما را در این کار ثابت قدم  کرد ؛ بسیاری از دانشجویان هم برای کمک و همکاری با ما درخواست دادند که به لطف خدا و عنایت صاحب الزمان (عج) اکنون گروهی از دوستان صمیمی گرد هم جمع شده ایم و هرهفته با تمام توان در این کار خدمت می کنیم.

او تحولاتی که سه شنبه‌های مهدوی برای دانشجویان داشته است را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از خانم‌هایی که  وضعیت حجاب مناسبی در دانشگاه نداشت و چادری نبود و فکر نمی کرد این طرح ادامه  داشته باشد،  در یکی از قرار‌های عاشقی سه شنبه‌های مهدوی که اتفاقا نزدیک به شب یلدا بود انار نذر کرد و با عنایات امام زمان (عج) تحولاتی را در حجاب و رفتار این دوست عزیزمان دیدیم که از آن موقع به بعد دوستم را بدون چادر در دانشگاه ندیدم.

مسئول برگزاری طرح سه شنبه‌های مهدوی دانشگاه اراک با اشاره به برگزاری حلقه‌های مهدویت در دانشگاه و بررسی شبهات و پاسخ به دانشجویان در کلاس‌های مهدویت بیان کرد: هیچ محدودیتی برای دانشجویانی که علاقمند به فعالیت در سه شنبه‌های مهدوی هستند نداریم.

ملک حسینی گفت: دوستانی که این طرح را اجرا می کنند روابط گرم و صمیمی با یکدیگر دارند که همین رفتار موجب شده تا بسیاری از دانشجویان جذب سه شنبه‌های مهدوی شوند و دانشجویان از بسیج و دیگر انجمن‌ها در این فعالیت‌ها شرکت کنند؛ فرم‌های ثبت نام هر هفته روی میز‌های پذیرایی موجود است و دانشجویانی که علاقه دارند و فرم ثبت نام پر می کنند جذب کرده  و در فعالیت‌های سه شنبه‌های مهدوی شرکتشان می‌دهیم.

او با بیان اینکه از ایده‌های نو و جالب در فعالیت سه شنبه‌های مهدوی استقبال می کنیم تصریح کرد: ما اعضای سه شنبه‌ های مهدوی با مشورت و همفکری تصمیم گرفتنیم به مناسبت روز مادر به خانه سالمندان برویم و با دادن گل و شیرینی و هدیه به سالمندان دلهایشان را شاد کنیم که همین امر موجب شد تا اعضای گروه به دنبال ایده‌های بهتر باشند تا فعالیت ما پررنگ‌تر از گذشته باشد.

ملک حسینی اظهار کرد: سه شنبه‌های مهدوی یک حرکت خودجوش مردمی است که هزینه‌های آن از طریق کمک‌های دانشجویان و اساتید و کارکنان به شماره‌های حساب‌های مشخص شده واریز می‌شود و از نذورات مردم در برنامه‌های متنوع از جمله کمک به سیل زدگان و خرید پوشاک برای نیازمندان و... استفاده می‌شود.

او در پایان گفت: سختی در هر کاری وجود دارد و پس از مدتی فعالیت، خستگی را حس می‌کنی، اما ما با شعار "به شوق آمدنش، به شوق لبخندش" اجازه خسته ماندن در راه امام زمان (عج) را به خود نمی‌دهیم و با جذب دانشجو‌های جدید انگیزه‌ی بیشتر برای ادامه راه می‌گیریم.

سه شنبه‌های مهدوی عامل وحدت میان تشکل‌ها

سه شنبه‌های مهدوی علاوه بر اینکه معارف مهدوی را بیان می کند عامل وحدت میان تشکل‌های دانشجویی شده است.

حجت الاسلام مهدوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،   فعالیت بسیج دانشجویی و استفاده از ظرفیت‌های بسیج را در برنامه سه شنبه‌های مهدوی مورد توجه قرار داد و گفت: سه شنبه‌های مهدوی به عنوان یک تشکل اختصاصی فعالیت نمیکند بلکه کار مشترکی بین همه تشکل هاست که با همکاری این فعالیت را انجام می‌دهند و به دلیل همکاری، برنامه سه شنبه‌های مهدوی تاکنون به مشکل مالی برنخورده است.

حجت الاسلام مهدوی افزود: نهاد رهبری در دانشگاه یک نهاد اجرایی نیست بلکه نهاد نظارتی و حمایتی است به همین دلیل حمایت مالی به برنامه سه شنبه‌های مهدوی صورت نگرفته است، اما اقداماتی انجام شده تا دوستان بتوانند این فعالیت را ادامه بدهند.

او  اضافه  کرد: در مسائل فرهنگی نباید انتظار داشته باشیم همان لحظه اثرگذاری داشته باشد بلکه فعالیت‌های فرهنگی جرقه‌ای است که مدت‌ها بعد تاثیرات خود را نشان می‌دهد.

حجت الاسلام مهدوی افزود:  انسان گاهی اوقات در عالم دنیا و مادیات گرفتار می‌شود و اصول و اهداف را فراموش می‌کند و برنامه سه شنبه‌های مهدوی موجب یادآوری هدف‌های اصلی به انسان می‌شود؛ زمانی که اسمی از امام زمان (عج) نباشد سوالی هم مطرح نمی‌شود، اما وقتی سوالات مطرح بشود اسم امام زمان (عج) هم بیان می‌شود پس نیازمند برنامه‌هایی هستیم که موجب تکرار و تذکر به انسان برای اهمیت دادن به مهدویت می‌شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک ادامه داد: استفاده از محتویات تاثیرگذار و جملات زیبا در سه شنبه‌های مهدوی موجب می‌شود که یک بزنگاه در فکر انسان ایجاد کند و بعد‌ها در رویارویی با یک چالش یا اتفاق به یاد امام زمان (عج) بیفتیم؛  خداوند برای نشان دادن حاکمیت و رساندن فیض الهی واسطه‌هایی فرستاد از جمله پیامبران و بعد اهل بیت هستند که جانشینان خداوند روی زمین می‌باشند و هستی بخشی و روزی رساندن به وسیله واسطه‌های الهی است.

او بیان کرد: برای تحول در جهان و ایجاد انقلاب باید به مثلث تحول توجه کنیم که یکی از اضلاع آن رهبری، ضلع دیگر مردم و ضلع آخر تفکر است و اکنون در عالم هستی رهبری و تفکر و برنامه دین وجود دارد پس مردم هستند که تحولات را رقم می‌زنند بنابراین برنامه‌هایی مثل سه شنبه‌های مهدوی موجب می‌شود که زمینه‌های ظهور فراهم شود و یادآوری امام زمان (عج) و پیوند با رهبری را به دنبال داشته باشد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک با اشاره به فعالیت سه شنبه‌های مهدوی در سطح شهر‌ها و روستا‌ها گفت: برخی فکر میکنند این کار‌ها را باید افراد خاصی انجام دهند در حالی که همه باید کمک کنند  اینگونه برنامه‌ها اجرا شود و در جامعه گسترش پیدا کند.

بزرگترین نعمت الهی در هر عصر و زمان، وجود حجت خداوند است که به بیان حضرت امیرالمؤمنین (ع)، زمین خالی از وجود او نخواهد بود و تمام انبیا الهی، ادیان و کتب آسمانی نوید آمدن موعود و منجی آخرالزمان را داده اند.

شاید فکر کنیم، چون امام زمان (عج) خواهد آمد و دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد منتظران در زمان غیبت امامشان وظیفه‌ای ندارند، اما وظیفه‌ی شیعیان و منتظران در زمان غیبت از هر زمان دیگر حساس‌تر است و چون ظهور امام زمان (عج) بزرگترین انقلاب بشری است، یاران و دوستداران حضرت باید تلاش کنند تا دنیا پی به نیاز وجود منجی عالم بشریت ببرد پس با خودمان شعار سه شنبه‌های مهدوی را تکرار کنیم و به هر میزان که می‌توانیم برای امام زمان (عج) خدمت کنیم که همانا برترین کارها، کار برای امام زمان (عج) است.

گزارش از رضا جدیدی

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی ائمه اطهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)

روز جمعه که می‌شود، حال و هوای خانه ما کمی متفاوت‌تر می‌شود، نه اینکه امروز، یک روز تعطیل است، بلکه به خاطر اینکه که این روز، خودش یک عید است، آن هم از نوع عید مهدوی، برای همین تلاش می‌کنیم تمام کار‌های روز جمعه‌مان را بر مدار امام زمان بچینیم، البته فکر نکنید در این روز شرکت در دعای ندبه، نمازجمعه یا خواندن دعای سمات جزو ثابت برنامه‌های ما است.

اتفاقاً سعی می‌کنیم اینها را هم لحاظ کنیم، منتها آنچه روز جمعه ما را هیجانی می‌کند تنوع برنامه‌ها است تا فرزندانم بهتر بتوانند با امام زمان (عج) مأنوس شوند، حال اگر شما هم جزو آن دسته از والدینی هستید که فکر و ذهنتان این شده است که چگونه ارتباطی میان فرزندتان با امام زمان (عج) ایجاد کنید، این گفت‌وگوی ما با نویسنده و کارشناس کودک و نوجوان مهدویت حجت‌الاسلام حسن محمودی را از دست ندهید، با ما همراه باشید تا در جریان راهکار‌هایی برای انس بیش‌تر کودکان با امام زمان (عج) قرار بگیرید:

پدر بودن امام زمان (عج) را این گونه برای کودکمان ملموس کنیم

از آنجایی که روز جمعه اکثر پدران در خانه هستند و این روز هم منتسب به امام زمان (عج) است، بچه‌ها در چنین روزی باید محبت، با هم بودن، صمیمیت را با حضور پدرانشان حس کنند؛ یعنی به آنها بگویید به خاطر امام زمان (عج) است که این کار‌ها مانند بازی کردن، بیرون رفتن، خرید کردن و ... را انجام می‌دهید. 

حجت‌الاسلام محمودی می‌گوید که همان طور که در روایات امام را به عنوان پدری مهربان و دلسوز معرفی کرده‌اند، ما نیز باید این مسأله را برای کودک جا بیندازیم که امام زمان (عج) در حکم یک پدر مهربان است، ولو اینکه ما او را نمی‌بینیم، مانند وقتی که پدر در مسافرت است و ما او را نمی‌بینیم، ولی پدر بودنش هست و تمام نمی‌شود.

جواب سلام امام زمان (عج) در زندگی ما می‌آید

او می‌افزاید همانطور که انسان باید به پدرش سلام کند، ما نیز باید به امام سلام کنیم، حالا با الفاظ مختلف به بچه‌ها یاد دهیم که بابا جان هر روز که از خواب بلند می‌شوی، اولین کاری که می‌کنی به امام زمان (عج) سلام بده، چون امام (عج) از سلام ما با خبر می‌شود و می‌شنود، پس حتماً جواب می‌دهد، چون جواب سلام واجب است. حالا اگر ما جواب سلام را نمی‌شنویم، اشکالی ندارد، اما جواب سلام امام در زندگی ما می‌آید. 

گام اولی که باید در این رابطه برداریم این است که جلوه‌های محبت امام مهدی (عج) را به فرزندان بگوییم، اینکه «امام عاشق او است»، «امام دوستدار او است» و «بیش از همه به او علاقه دارد».

رابطه هدیه و جلب محبت

این کارشناس مهدویت با تأکید بر سلام کردن روزانه به امام عصر (عج) می‌گوید همین یک راهکار اساسی برای پدران و مادران است که جواب سلام امام زمان (عج) بدرقه راه زندگی فرزندشان از دوران کودکی شود. مطمئناً چنین فرزندی در یک مسیر درستی تربیت خواهد شد. دومین راهکار در این زمینه دادن هدیه است. برای اینکه محبت یک نفر را بیشتر حس کنیم و آن محبت برای ما ملموس شود، ما باید به او هدیه بدهیم. 

او ادامه می‌دهد در روایت از پیامبر اکرم (ص) آمده است که «تَهادَوا تَحابُّوا، تَهادُوا فإنَّها تَذهَبُ بِالضَّغائنِ» به همدیگر هدیه بدهید تا رابطه‌تان با همدیگر قوی‌تر شود، پس بیاییم به امام هدیه بدهیم، در سیره اهل بیت (ع) نقل شده که بعضی از شیعیان به امام زمانشان هدیه می‌دادند، امام آن هدیه را به شکل بهتری بر می‌گرداندند، حال ما چه هدیه‌ای می‌توانیم به امام زمان بدهیم؟ بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که مثلاً یک صلوات بفرستند و ثواب آن صلوات را هدیه به امام مهدی (عج) کنند، یعنی برای کودکمان تبیین کنیم که صلوات فرستادن ثواب دارد و خدا از این کار خوشش می‌آید، ما نیز این ثواب را می‌توانیم به امام هدیه دهیم.

دعایی که امام زمان (عج) در حق کودکمان می‌کنند

شاید در اینجا برای شما این سؤال پیش بیاید، امام زمان (عج) چه هدیه‌ای در حق کودکمان می‌دهند، آن هدیه می‌تواند دعایی باشد که امام عصر (عج) در حق کودک ما کنند یا به اصطلاح یک خیری از جانب امام (عج) به او می‌رسد ولو ملموس نباشد.

نمونه چنین موضوعی را در سیره امام کاظم (ع) دیده شده که شخصی به امام (ع) گفت وقتی قرآن می‌خوانم ثوابش را به شما هدیه می‌دهم، این کار چه فایده‌ای دارد؟ امام کاظم (ع) فرمودند تو با این کارت روز قیامت در بهشت کنار ما هستی؛ یعنی این مسأله نشان می‌دهد که هدیه به شدت رابطه ما را با امام تقویت می‌کند.

همچنین وقتی فرزندمان کمی بزرگ‌تر شد، به او یاد بدهیم ۲ رکعت نماز بخواند و ثواب آن را به امام زمان (عج) هدیه دهد، زیرا هدیه رابطه را قوی می‌کند.

با همان لهجه کودکی‌ات با امام زمان (عج) سخن بگو

حجت‌الاسلام محمودی از سومین راهکار طلایی انس کودک با امام زمان سخن به میان می‌آورد و می‌گوید ببینید وقتی با پدرتان حرف می‌زنید، رابطه‌تان با پدرتان قوی‌تر می‌شود و پدرتان بیشتر شما را دوست دارد، بنابراین انسان باید با امام زمان (عج) حرف بزند، پس بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که بعضی وقت‌ها خیلی کوتاه، یک دقیقه، دو دقیقه با امام زمان حرف بزنند، آن هم با زبان و لهجه خودشان! امام، چون امام است، حرف ما را می‌شنود و خوشحال می‌شود که می‌بینید شیعیان با او حرف می‌زنند؛ و در آخر، در این دوران ظهور یادمان باشد که از همین دوران کودکی فرزندمان حب امام (عج) را در دلش بپرورانیم تا ما نیز مفتخر به تربیت سربازان امام زمان (عج) شویم.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • فعالیت ۴۱۶سفیر دانش‌آموز رضوی در آران و بیدگل
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)