Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@00:27:36 GMT

عطر گل نرگس در سه شنبه‌های مهدوی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۴۴۲۴

عطر گل نرگس در سه شنبه‌های مهدوی

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، چه می‌شد اگر کنارمان بودی و با زبان خودمان اضطراب جهان را در چند واژه برایت معنا می‌کردیم.

حالا که سهم ما انتظار است، صبر می‌کنیم تا یک روز نفس‌های گرم خدائیت دل‌های به زنگار نشسته و فرسنگ‌ها دور از همه این دهکده‌ی کوچک جهانی را صیقل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز‌ها از پی هم می‌آیند و می‌روند و هزار و چهارصد و چند سالی هست که شما نیستید نه که نباشید نه، وقتی مضطر می‌شویم وقتی دستمان به جایی بند نیست تنها نام پرامید شماست که آراممان می‌کند.

با ندبه جمعه‌ها در فراقت اشک می‌ریزیم و سه شنبه‌ها در گوشه‌ای از مسجد جمکران کنج عزلت برمی گزینیم.

دلمان را هم خوش کرده ایم به این که شما ما را می‌بینید و دعاهایمان را می‌شنوید.

سه شنبه‌های مهدوی نذری برای سلامتی دردانه زهرا (س)

قرارشان سه شنبه‌ها ست، طرحی خودجوش از سوی جوانانی که در جای جای کشور برای سلامتی امام زمان (عج) پا پیش گذاشته اند.

عطر گل نرگس در سه شنبه‌های مهدوی زنجان هم به مشام می‌رسد و برای لحظه ای هم که شده عابران را به یاد امام زمان(عج) می اندازد.

این مسیر، مسیر عشق و دلدادگی است همان جایی که در هشتم محرم هرسال عاشقان اهل بیت در اینجا گرد هم می‌آیند و لبیک گویان در بر سر و سینه می‌زنند.

حال همین مسیر برای تجدید پیمان با مهدی موعود (عج) در عصر روز‌های سه شنبه چراغانی می‌شود.

فکر کنید در یک روز گرم تابستانی از خیابانی عبور می‌کنید چیزی که شاید در رویایتان طلب کنید یک لیوان شربت خنک و یا یه ظرف هندوانه است، همان زمان شخصی به شما شربت یا هندوانه تعارف می کند و می گوید این نذر سلامتی امام زمان عجل الله هست و یا در یک روز سرد زمستان با یک لیوان چای داغ و یا یک ظرف لبو از شما پذیرایی شود ویا شخصی شاخه گلی از طرف امام عصر عجل الله به شما هدیه دهد و یا حتی سوار بر تاکسی شدید و در هنگام محاسبه کرایه راننده به شما می گوید که این سفر شما نذر سلامتی امام زمان عجل الله بوده، جالب است نه؟

جوانانی پا به کار و عاشق هر کدام با یک نیتی قدم در این کار خیر گذاشته اند.

گل‌هایی خوش رنگ و خوشبو، با برگه‌های متبرک به نام مولا صبح‌های سه شنبه برای این مراسم باشکوه آماده می‌شود.

در زمستان با نوشیدنی‌های گرم و در تابستان نیز با شربت از رهگذران در این مسیر پذیرایی می‌شود.

این جوانان خود را خادم المهدی می‌نامند.

جوانی که سنجاق سینه‌ای که منقش به نام خادم المهدی را به لباسش وصل کرده بود در گفتگو با خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، می‌گوید: پویش سه شنبه‌های مهدوی کاملا مردمی است.

او می‌گوید، افتخاری بزرگ برای من است که خادم این آستان باشم، و هر هفته مشتاقانه در این برنامه حضور دارم تا با امامی که حی است و حاضر و او چه غریبانه در بین ما هست، اما چه کنیم که ما نمی بینیم.

کمی آن طرف تر نیز یکی از خادمان این مراسم با صدای بلند به رهگذران می‌گوید بفرما چایی و لیوان چای داغ را به آنان می‌دهد و باز هم می‌گوید نذر سلامتی امام زمان (عج).

در گوشه‌ای دیگر این گروه برای کودکان هم برنامه دارند برنامه‌هایی فرهنگی که می‌کوشد تا فرهنگ مهدویت را ترویج کند.

یکی از رهگذران در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت:خاطر حضرت مهدی ( عج ) برای همه مسلمانان عزیز است و چه خوب می شود که انتظار همه با آمدن آن حضرت به پایان برسد.

طرح «سه شنبه‌های مهدوی» چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

شهامی مسئول روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،گفت: هدف از اجرای این طرح آن است که در بحبوحه روزمرگی‌ها و نیمه هفته یعنی سه شنبه، یاد و نام امام زمان (عج) را با خدمت و محبت و پذیرایی هر چند اندک و به قدر توان احیاء کند.

او با بیان این که زمینه سازی برای ظهور نیازمند کار و بسترسازی فرهنگی است این پویش را برای ترویج فرهنگ مهدویت و افزایش آگاهی جوانان و کودکان از مسائل مهدویت را مطلوب ارزیابی کرد.

به گفته شهامی اجرای این طرح پای خیلی از جوانان را به این حوزه کشاند تا برای ترویج سبک زندگی مهدوی در جامعه  قدمی هرچند کوچک بردارند .

او در ادامه گفت: نذورات مردمی که در این مراسم جمع آوری می‌شود در سه شنبه‌های هفته‌ی آینده دوباره برای برگزاری هرچه بهتر همین مراسم هزینه می‌شود.

سه شنبه‌های مهدوی برای اولین بار در یکی از مدارس استان زنجان اجرا شد

مدرسه دخترانه بهار آزادی در زنجان برای اولین بار میزبان این پویش مردمی بود.

این ایده، ایده‌ی معاون پرورشی مدرسه بود، خانم احمدلو تصمیم می‌گیرد تا برای آشنایی بیشتر دانش آموزانش با فرهنگ مهدویت و طرح سه شنبه‌های مهدوی با دبیران اجرایی این طرح هماهنگی می‌کند تا در یکی از سه شنبه‌ها میزبان این گروه فرهنگی باشد.

دانش آموزان با آمادگی کامل در این مراسم حضور داشتند و سرودی که برای سلامتی امام زمان (عج) از هفته‌ها پیش تمرین کرده بودند را در اینجا با هم و یکصدا هم خوانی کردند.

احمدلو معاون پرورشی مدرسه دخترانه بهار آزادی در گفتگو با خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: به اتفاق جمعی از دانش آموزان تصمیم گرفتیم تا  این هفته میزبان مراسم سه شنبه‌های مهدوی باشیم.

او با بیان این که اجرای این برنامه را در هفته‌های آینده نیز ادامه خواهیم داد افزود: ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار در بین دانش اموزآن، و آشنایی آنان با امام زمان (عج) از جمله اهداف برگزاری این مراسم بود.

احمدلو ادامه داد: دانش آموزان با فراگیری این مباحث و به کارگیری ان در زندگی روزمره خود علاوه بر این که از نظر معنوی رشد می‌کنند بلکه موجب موفقیت آنان در عرصه‌های دیگر نیز می‌شود.

او تاکید کرد که اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی در طول سال در این مدرسه نیز اجرا می‌شود.

فاطمه دانش آموز پایه‌ی هشتم است و می‌گوید: برای اولین بار این مراسم در مدرسه ما برگزار شد و نه تنها حال و هوای معنوی به آموزشگاه بخشید بلکه همه‌ی دانش آموزان نیز با عهدی که با امام زمان (عج) در این مراسم بستند با روحیه‌ای دوچندان به سرکلاس هایشان می‌روند.

او ادامه داد: من نیز در این برنامه با امام عصر خود عهد بستم که هر لحظه و هر زمان به یاد ایشان باشم و برای ظهورشان نیز نذر صلوات کرده ام.

دانش آموز دیگری هم تنها به یک بیت شعر اکتفا می‌کند:

گفته بودم چو بیایی غم دل با تو بگویم                                                               چه بگویم که غم از دل برود، چون تو بیایی

خلاصه برای یادآوری عزیزترینی که در دغدغه‌های زندگی شده است غریب‌ترین قدم خیر و نیکی برداشته شده است.

البته این موضوع به پذیرایی منحصر نمی شود بلکه میتوان گفت هر کس با هر توانی میتواند خدمتی ارائه دهد که از نمونه خدمات اراِئه شده دراین کمپین میتوان به ویزیت رایگان پزشکان، اهدای شاخه گل، واکس صلواتی، برنامه برای قشر کودک، ارائه تخفیف توسط کسبه و همینطور ارائه خدمات رایگان حمل و نقل شهری و … در تمام استان‌های کشور اشاره کرد.

من نیز خبرنگارم و با کمک همین قلم خبرنگاری برایتان می‌نویسم.

آنجا که دل هوای یار دارد، مگر می‌شود دلتنگ نباشد.‌

می‌گویند به گشایش الهی امیدوار باشید و از کمک‌های خداوند ناامید نشوید چرا که بهترین اعمال در نزد خدا انتظار فرج است.

مهدی جان این ته دلمان چیزی هست که شاید خیلی به چشم نیاید، ماهمه دوستت داریم و این گونه در انتظارت هستیم.

انتهای پیام /ک
گزارش از کبری اسلامی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سه شنبه های مهدوی ائمه اطهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه جوان نوشت: دین برای زمان اهمیت ویژه قائل است. اسلام به برخی زمان‌ها نگاه ارزشی دارد . عناوینی، چون «شب قدر، روز مبعث، عید غدیر، روز عاشورا، عید فطر، شب جمعه و روز جمعه» نشان از نگاه خاص اسلام به برخی از زمان‌ها و جانمایی خاص آن در زندگی انسان مسلمان دارد.

اساساً اسلام یکی از عناصر تنظیم‌گر در سبک زندگی اسلامی را زمان می‌داند. توجه به ساعات خاص، روزهای هفته، روزهای خاص در ماه، روزهای خاص در سال همه گویای نوع نگرش اسلام به مقوله زمان است.

تجربه نشان می‌دهد هنگامی که دو روز تعطیل است، به طور طبیعی روز دوم به عنوان روز اصلی تعطیل قلمداد می‌شود. چه اینکه امروزه در تهران روزهای پنج‌شنبه تعطیل است و مردم از آن به‌عنوان روز کارهای عقب‌مانده استفاده می‌کنند و جمعه را تعطیل به‌معنای استراحت و تفریح به شمار می‌آورند. چهره عمومی شهر نیز جمعه را به عنوان روز تعطیل نشان می‌دهد.

تحولات فرهنگی هیچ‌گاه یک‌شبه رخ نمی‌دهد. ذهنیت اجتماعی آرام‌آرام شکل می‌گیرد. به امروز که ذهنیت عمومی جمعه را روز تعطیل می‌داند نگاه نکنید. تعطیلی شنبه به‌مرور زمان و طی یک دهه آینده موجب خواهد شد ذهنیت اجتماعی جمعه را از مدار و محور بودن تعطیلات خارج کند و جمعه نقشی را در زندگی بیابد که امروز پنج‌شنبه به‌عنوان روز نیمه‌کاری و کم‌کار هفته انجام می‌دهد.

جایگاه جمعه در فرهنگ اسلامی، اما جایگاه خطیری است. در اسلام جمعه محور بخشی از اعمال عبادی فردی و اجتماعی، رسیدگی‌های فردی و دینی به شمار آمده‌است. از صبح جمعه که با دعای ندبه و انتظار ظهور آغاز می‌شود تا ظهر جمعه که محل اجتماع مسلمین در نماز جمعه است. تا ده‌ها آداب فردی که برای جمعه تصویر شده‌است.

جمعه روز خاص و نماد اسلام است و به نوعی از شعائر اسلامی شناخته می‌شود. در برابر شنبه که نماد یهود است و یک‌شنبه که نماد مسیحیت است. ما نسبت به بعد نمادین روزها غفلت داریم.

بعد نمادین دین یکی از عناصر هویت‌سازی دینی است. عنصر هویت‌ساز مرز شما با غیر شما و دیگری شما را تعیین می‌کند، اما غفلت از آن موجب درهم آمیختگی فرهنگی، هویت‌زدایی و عدم تشخص آن جامعه می‌گردد. ظاهر استدلال برای تعطیلی شنبه‌ها خیلی روشن و در نگاه ابتدایی مقبول است. باید برای تجارت خارجی خود را با ایامی که جهان در حال کار است، هماهنگ باشیم، اما نکته این است که مسئله را نباید سطحی دید.

مسئله فقط تعطیلی یک روز نیست، مسئله تغییر نظم اجتماعی است. نظم اجتماعی باید بر اساس یک منطق روشن تنظیم شود. تعطیلی شنبه‌ها یعنی محوریت نظم اجتماعی بر اساس منطق اقتصادی، اما تعطیلی جنبه تنظیم نظم اجتماعی براساس منطق فرهنگی است. اسلام برای حیات انسانی ارزش ویژه بر مدار حیات طیبه قائل است و نظم اجتماعی را نیز براین مدار سامان می‌دهد. (این بخش نیازمند توضیح و تبیین فنی و براساس روح شریعت است.)

در نامه اخیر اتاق بازرگانی ایران خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تعطیلی شنبه‌ها این است:

«اثربخشی اقدامات دولت برای افزایش ارتباط با سایر کشورهای بلوک شرق و غرب و توسعه روابط تجاری و اقتصادی، در گرو پذیرش هر چه بیشتر استانداردهای اقتصاد جهانی است.»

این استدلال که باید خودمان را با نظم جهانی در حوزه اقتصاد تطبیق دهیم، آشناست. سال‌ها قبل طیفی سخن از جامعه جهانی می‌زدند، اما این جهان، جهانی است که امریکا و غرب محور آن هستند. حرکت به‌سمت استانداردهای مثلاً جهانی یعنی پذیرش گام‌به‌گام نظم غربی در حالی‌که امروز دنیا در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد در حال عبور از نظم فعلی و تک قطبی است.

تشکیل پیمان‌های مالی و اقتصادی بزرگ، چون پیمان شانگ‌های و بریکس، پیمان‌های مالی دو یا چندجانبه و دلارزدایی همه به‌معنای عبور از نظم موجود است. در چنین دوران عبور از نظم امریکایی سوق دادن کشور به سمت آن نوعی ارتجاع تمدنی است.

تأکید می‌کنم مسائل کلان را نباید اتمیک و نقطه‌ای دید، تعطیلی شنبه‌ها را باید در یک اتمسفر کلان فرهنگی، اجتماعی، ملی و بین‌المللی تحلیل کرد. پیامدها، روندها، آسیب‌ها و دیگر جوانب باید در این بستر تحلیل و بررسی شود. پس مسئله تنها تعطیلی یک روز نیست، مسئله تحول در رویکرد کلان جامعه، وجهه اجتماعی، پیام پنهان این تصمیم به ناخودآگاه جامعه است.

دیگر خبرها

  • به تعویق افتادن زمان برگزاری ویژه برنامه صعود سراسری به ارتفاعات بازی دراز
  • قدردانی از کارگران بسیجی نمونه اراکی
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام خمینی
  • مراسم تشییع همسر سیدمصطفی خمینی شنبه برگزار می‌شود
  • مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی شنبه برگزار می شود